• معرفی منطقه تاریخی توس

    تاریخچه طوس

         اطلاعات حاصل از بررسی‌ها، گمانه‌زنی‌ها و کاوش‌های باستان‌شناسی، تحقیقات کتابخانه‌ای و مشاهدات پیمایشی و جمع‌بندی آن اطلاعات، امکان اظهار نظر در مورد مشخصات جغرافیایی، تاریخی و وضع موجود توس را فراهم ساخته است:

    منطقه بندی طوس

    فضاهای درون باره توس را می توان به ۵ گروه عمده تقسیم کرد:
    ۱- باغ- آرمگاه فردوسی
    ۲- ارگ حکومتی
    ۳- عرصه شارستان تابران توس
    ۴- محدوده ربض
    ۵- باره و حریم درونی آن

    ساختار شهر تاریخی طوس

         پلان شهر تابران توس یادآور شهرهائی مانند تیسفون- اردشیر خوره- تخت سلیمان است که توسط برج و باروئی مستحکم محصور بوده است. در این شهر تقسیمات طبقاتی رایج در شهرهای پیش از اسلام ایران کاملاً به وضوح دیده می‌شود.

    شناخت پیشینه شهر و حوزه

         در میان کوه‌های هزارمسجد و بینالود دشتی حاصل‌خیز و کهن قرار دارد که به استناد یافته‌ها و مطالعات باستان‌شناسی از دیر باز محل استقرار انسان بوده و در متون  اسلامی به ولایت طوس شهرت داشته است. این منطقه در حدود شانزده هزار و پانصد کیلومترمربع وسعت دارد.

    خاستگاه جغرافیایی طوس

         دشت کشف‌رود را می‌توان خاستگاه جغرافیای پیدایش ولایت توس قدیم در بستر همین دشت دانست که ولایت طوس با چندین شهر بزرگ و بسیاری روستاهای دره‌ای و پای کوهی و دشتی را شکل می‌دهد؛ نظیر طابران (شهر طابران بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی ولایت توس محسوب می‌شده است.)

ورود به پنل
پیوندها
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق